28 januari

Idag har vi löshoppat nästan hela dagen känns det som... säkert 20 unghästar har vi löshoppat. En del hade hoppat förr och de märktes, och för en del var det första gången vilket resulterade i en unghäst hoppande med plastband runt örat, en hoppade sönder en stol och en ville inte vara med alls så den sprang ut från ringen ett antal gånger!

Under tiden kom Olof Smith och hjälpte oss med löshoppningen och sen red han en häst här!

När vi var klara var klickan så mycket att vi red en häst i var, trimmade på lite i ridhuset fast det var trångt då en longerade och en var ute med en unghäst, så gick det helt okej ändå!

Nu har jag nyss käkat pannkaka med nutella till, inte helt fel! Efter kvällsfodringen ska vi kika film också, mysfredag!

27 januari

Altså idag slog jag nog mockningsrekort, mockade snabbare än Zelda, bra jobbat där! Men i morgon är det som vanligt igen när alla fyra jobbar, att jag fixar maskinhallen!

Idag tog vi in unghingstarna igen, nu börjar jag kunna allt, så jag fixade i ordning en av dem själv, och hängde sedan på den! Nästa gång blir det uppsittning, spännande! Jag har också longerat fram en häst åt Camilla idag, den var väldigt pigg och lyssnade dåligt på mej. Haha! Sen red jag två hästar, eller en häst och en ponny. Ponnyn börjar bli gryyymm!! Speciellt när de inte är andra hästar i ridhuset så den itne stressar upp sig. Hösten börjar också kännas bättre.  Mycket jobb på den men den börjar bli trevlig!

Idag fick vi också veta att emma bara stannar i en månad, hon har bara praktik till den 28 februari, hoppas de hinner komma nån annan, känns så bra att vara fyra faktiskt!

Altså att vara här med Zelda och Johanna är verkligen roligt, händer alltid roliga saker även om vi blir jävligt trött/less ibland. Haha! DIrekt när vi slutade idag så åkte jag och Johanna till Blentarp och ahndlade godis, nu äre film på gång sen säängdags!!

Förresten har jag sett klart på sesång två av Ghost Whisperer, och börjat på sespng 3, så himla spännande ibland ;D


25 januari

Idag har vi mest hållit på med unghingstarna, dom sköter sig väldigt bra även om den ena är ltie väl mycket för att bitas ibland, lite mer uppfostring på den bara! Efter det red jag en häst i ridhuset, och sedan var det visning på en hel del hästar. så så mycket mer har jag inte att berätta från idag!


24 januari

Glömde faktiskt att skriva igår.. haha ;D men igår var det också kurs här hela dagen, var ltie mer banhoppning med olika linjer. Gick bra för allihopa hårifrån tycker jag! På lunchen red vi en varsin häst i ridhuset också, jag red en hingst som är 6 år e:contender tror jag! När kursen var slut red jag en ponny e:poetic justice i ridhuset. Han var verkligen fin att rida på, fortfarande väldigt på men hyfsat avslappnad ialla fall!

Idag tog vi in 3-års hingstarna och jobbade vidare med dem. Borsta, sätta på skydd, gjord och så lite arbete i boxen innan vi hängde på dom. Dom är verkligen superduktiga, lätta att jobba med och de lär sig så fort! En har också haft sadel på sig och det gick bra. Efter det tog vi in två andra unghästar som jag tror de också är 3 år, och borstade  på och tvättade rent ett sår på ena, de är också duktiga men lite mer försiktiga.

Efter lunchen red jag ett sto e toulu(heartbreaker). Tycker väldigt mycket om den, lagom framåt och lätt i sidorna. Direkt efter red jag ett 10 årigt sto som jag ridit ganska mycket innan, det gick inte så bra till en början men sen kom Camilla och hjälpte mej, gick lite bättre men inte helt ok. Hoppade några små språng  på ett kryss också och det kändes bra!

Sen tog jag in lite hästar och hjälpte Zelda göra i ordning en häst hon skulle rida, innan jag gjorde i ordning ponnyn som jag red igår, som skulle visas. Så visade jag den och den skötte sig väldigt bra, hoppade en liten bana också, som låg på ca 110. Mycket grym ponny som var väldigt lättriden på hinder fast den blir het, jag hade inte hoppat den innan så det kändes väldigt bra, tyvärr passade inte ponnyn kunden, men kul för mej då den stannar längre! I morgon är Zelda ledig, så det blir jag Emma och Johanna då, ev skulle vi åka till en ridsportaffär som de var rea på, vi hann inte de idag då de va lite kunder här på förmiddagen också!

Idag tog jag och Emma också bilden till Sjöbo, för att handla. Här i närheten finns bara små affärer där det är sjukt dyrt, och då menar jag verkligen dyrt! Idag handlade jag mat, ost, bröd och allt sånt för en månad ungefär, blev 600. Så mycket billigare än  på små affärerna!

Nu ska jag nog ta och se på ett avsnitt Ghost Whisperer innan jag går och lägger mej!

22 januari

Nu har vi nyss varit och käkat på Blentarps Byakrog, haha ja det heter faktiskt så! Hanns ju inte riktigt med nån lunch idag, vi som annars äter ordentlig lunch varje dag, så blev det snabblunch med oboy och macka!

Idag har det då varit träning för Leif Nilsson här, 6 grupper har det varit! I morse började vi  lite tidigare och fixade stallet, sen var det en kund som kom och provred en häst innan träningarna började halv 10. Hjälpte till att bygga bana, sen stog vi på banan när vi kunde, hästar skulle bytas i hagar/skritten och vissa hästar skulle göras i ordning för träning. Men det gick bra, under lunchen red vi en varsin häst, innan det var dags att börja göra i ordning nästa gäng :) Det flöt ändå på bra, speciellt nu när vi är 4, och det känns som om jag börja hänga med på allt som ska göras, behöver inte fråga längre!

I morgon är det samma sak, 6 gruppers träning och nån häst ska hinnas ridas under lunchen. Efter alla grupper är klara ska jag rida åtminstone en häst till! Är ganska skapligt trött fakiskt, har ju varit någonting hela dagen verkligen! Men det är roligt när det händer lite saker också! Nu håller vi på och tittar på film igen, The prospoal. Kommer nog ha sett fler filmer under den tiden jag är här än vad jag har sett i hela mitt liv innan, en ny film varje kväll! Och dessutom så sitter vi med en varsin data i knäet också.. :)

Igår hade Nisse och Anna varit med på hoppträning, hade gått super. Men de är väll klart, Nisse är ju en riktigt gentleman som ordnar det mesta bara han får hoppa lite, och Anna klarar honom så bra! Har fått nått mer svar på hans annonser som ligger ute, hoppas bara att någon vill komma och provrida så han kan få en ny liten ryttare som vill träna och tävla på lagom nivå, och rida ut massor! Jag saknar honom!


världens bästa alla kategorier <3

21 januari

Är såå trött nu... förutom att vi gjort allt det vanliga och ridit hästarna så har vi städat ordentligt överallt, så det ser fint ut när der kommer massa folk och tränar i morgon.

I morgon kommer bli en lång dag, allt det vanliga måste göras samtidigt som Camilla, Magnus, Johanna och Zelda ska vara med och träna, och så hjälper vi till på banan, dessutom lär vi gå upp en timme tidigare för en häst ska visas på morgonen!

Nu sitter vi och kikar film, tror den heter dumpa honom. Emma hade en hårddisk med typ 100 filmer i. Kan ju bara säga att Zelda blev väldigt glad iallafall ;D När den är slut ska vi kvällsfodra och sen ska jag sovaaaaaaa!!!

(sara när du läser det hät pussa nisse och ge han en godis från mej)

20 januari

Känns som att det inte har hänt mycket alls idag fasten vi fått mycket gjort. Nu när Emma också har kommit så känns det inte som att vi är underbemannade som Camilla sa idag, jag måste faktiskt hålla med om det.. Idag har det varit en kund här och  provridit en massa vilket gjort att vi har gjort många hästar fina, jag har också klippt benen på en häst som skulle visas! Nu när vi är fyra som jobbar här (eller tre måndag till torsdag, vi är ju ledig en dag i var/vecka) så har jag börjat tagit maskinhallen på morgonen, fodra hö och krafft och fylla på vatten, ge unghingstarna kafft i hagen och sen mocka, fylla på mer halm, lägga in lunch mat och släppa ut de som ska ut. Tar ca en timme att göra det (9 boxar) då det är bädd i halmen, tar bara bort bajset och lägger ny halm ovanpå, både tidssparande och bra på vinter då det blir ganska varmt för hästarna ändå!

I helgen ska det vara hoppkurs här också, för Leif Nilsson. Har ärligt talat ingen aning om vem det är men han ska tydligen vara bra så det blir spännande att se! Kommer dock bli lite stressigt ibland, träningen håller på från halv tio till ca fem skulle jag tro, och då lär vi hinna rida några hästar på lunchen också!

Har hänt en hel dej sjukt roliga saker idag också! Tänker dock inte skriva allt här men jag kan ju tala om att Zelda först var så upprymd över sin trisslott och vad hon skulle köpa om hon vann att hon glömde sin kasse inne i affären, och när vi nästan var hemma igen så letade hon hysteriskt efter sin chokladkaka men den hade hon tydligen glömt på affären, som hon fick åka tillbaka till själv då, och när vi kom hem skulle hon också öppna sin oboypåse som gick sönder nästan hela vägen ner så rätt mycket rann ner på bordet, Haha!

Idag har det varit soligt i princip hela dagen, känns jäkligt skönt faktiskt, dock har vi sluppit gått i leran då de har varit -1 ute, känns jävligt skönt faktiskt, hoppas på fler sådana dagar :) Nu sitter Johanna Zelda och Emma och kollar på nån skräckfilm, jag hatar skräckfilmer så jag har startat Ghost WHispererboxen på datan istället (:

 


19 januari

Idag är jag ledig!! Onsdagar är min lediga dag :) Ända sen jag kom hit har det varit ca 2 plusgrader varje dag, och snön har hållt på och smält bort, är inte alls lika mycket snö som hemma men de som bor här tycker dom har haft hur mycket som helst och att normalt brukar det vara vår här nu. Tycker det känns väääääldigt tidigt med tanke på att hemma brukar de bli vår i mars/april, och nu är det bara mitten på januari!!

En annan sak jag har tänkt på är att det är så sjukt mycket ridhus här, alla har verkligen ett eget ridhus och igår när vi red ut på rakbanan så visade Johanna mej säker 6-7 stycken, på bara den lilla biten! Hemma finns det förutom ridskolans ridhus bara två till i närheten, om man inte åker till gävle/tierp då.

Idag har jag hitills bara segat med datan och kikat lite på Ghost Whisperer, som jag faktiskt har tänkt fortsatt med resten av dagen också! (:

18 januari

idag har det kommit en ny tjej hit som också ska ha praktik. känsn faktiskt skönt att vi är fyra nu. Efter fikat i morse hoppade jag en häst, lite travhoppning, galoppbommar och en serie, gick helt okej på slutet!

Sen red jag en av ponnysarna, för att vara en ponny tycker jag den är väldigt välriden och utbildad, men väldigt på. Gick i allafall mycket bättre än sist jag red den!  Sen red jag och Johanna ut en sväng, blev en kortis då hästarna blev lite väl på, haha. Vi gick i alla fall in i ridhuset och red lite där efteråt, gick helt okej faktiskt :) Gillar båda ponnysarna väldigt mycket faktiskt!

Nu sitter jag och tittar på ponnyakuten på svtplay. Haha är rätt kul faktiskt! Men i morgon är jag ledig i allafall, ska faktiskt bli skönt! Gissar att jag mest kommer slappa hela dagen.. ;D

17 januari

Dagen började inte super, för när jag kom ner så stog en vattenkopp på igen. Och såklart hos en av mina hästar den här gången också, men först fodrade vi och sen skottade vi ut allt, blev två kärror blött spån och 3 kärror vatten tillslut. Blev ju lite sena då så vi var inte klara förns vid ca 11, vi brukar vara klara vid 10 annars.

Efter fikat släppte vi gäng två i skritten och red två hästar ivar och bytte lite i skritten imellan, fyllde vattenhinkar igen och gav den lucnh mat, så gick vi och käkade. Idag slog vi på stort och gjorde baguetter och potatisklyftor i ugnen och stekte någonting som jag inte minns vad det heter till (jävligt bra jobbat där..). Så fixade vi lite i stallet efter de, innan jag hjälpte en upp på en unghäst och longerade dem lite innan jag gjorde i ordning en 5-åring som jag skulle rida. fick lite hjälp av Camilla så gick det rätt bra tycker jag :)

Gjorde i ordning lite hästar efter det, och putsade alla saker vi använt idag, innan vi fodrade och fyllde på mer vatten! I morgon kommer det en till tjej som ska jobba här, ska bli kul, inte bara för att vi inte behöver skynda oss så mycket för att hinna med allting ibland utan också för att det är roligare att jobba tillsammans!

Ne, nu ska jag sätta igång ghost whisperer och kika några avsnitt!

16 januari

Har inte så mycket att berätta idag.. vi har städat i princip hela dagen, från halv elva till fyra tror jag... efter det var vi ner i ridhuset och red en varsin häst, putsade och fodrade, snart ska vi gå ner och nattcheka hästarna.

Igår skulle jag skjusta Johanna och Zelda till Malmö, gick ju bra på vägen dit är de kunde berätta vägen, men när jag skulle hem gick det inte liak bra, fast jag hade lånat Zeldas iphone som kunde hjälpa mej lite med vägbeskrivningen, tog nog 40 minuter innan jag hittade ut från malmö... Tillslut hittade jag i allafall en skylt som de stog Lund på så jag åkte dit eftersom jag nästan hittar därifrån. haha, jävligt bra jobbat av mej. Dessutom var det märkt ute och regnade gjorde det också... så det blir nog sängen en aning tidigare än igår om man säger så...


15 januari

blir en kortis idag...

fixa och grejade i stallet i morse, sen kom det några och provred tre hästar, fixade i ordning dem och så. red en ponny sen, gick helt okej. sen käkade vi lunch, french hot dog så jävla gott altså. sen red jag den andra ponnyn, den va riktigt fin faktiskt. alltid kul. sen tog vi in två 3-års hingstar och satte på benskydd, gjord och så höll vi på lite med dem. sen fixade jag i ordning lite hästar och longerade fram en också. 

efter det fodrade vi och putsade alla saker vi använt, blev en väldigt stor hög idag faktiskt! och nu har vi nyss kvällsfodrat till hästarna och jag har käkat korv och makaroner för ovanlighetens skull! nu ska jag stara upp ghost whisperer boxen!


14 januari

Är så sjukligt mätt nu.... vi har varit i Veberöd och handlat godis och chips och hyrt film som vi kikar nu.  Som vanligt käkar vi för mycket godis utan att ha ätiti mat innan  ;) The last song kikar vi på och den verkar bra hitills iaf :)


Idag började det med att en vattenkopp stog på när vi morgonfodrade, och såklart var det hos en av mina hästar, när jag äntligen hände med i allt och var klar lika fort som Johanna och Zelda så fick jag ist mocka ur hela den boxen som tog en liten tid då.. Efter vårat fika vid 10 så red jag ponnyn i ridhuset med hjälp av Camilla idag, hoppade lite med den också och den var riktigt fin på slutet! Sen fixade jag lite hästar som skulle ridas och hjälpte Zelda upp på en unhäst och linade dem lite :)

Efter lunch red jag två hästar till, trimmade på lite innan det kom några och tittade på ett par av hästarna här! Under tiden bytte jag lite hästar i skritten, ryktade en häst, packa ihop alla skydd som är nytvättade och putsade alla saker :) När de var klara fodrade vi och åkte sen direkt och handlade, och nu sitter vi här, och ska väll gå ner och fodra om en halv timme!

13 januari

sitter och kollar på fun whit dick and jane med Zelda och våran galna katt Tiger nu! Det är en katt som kommer från nått katthem, snäll och gosig men rätt jobbig! skriker typ hela tiden när man tittar på den o vill typ klättra upp i ansiktet hela tiden, men samtidigt blir den lite rädd om man går fort eller något så då gömmer den sig!

Nu har vi nyss kvällsfodrat åt alla hästarna, och innan de käkade jag korv med makaroner idag igen. Skivar dom när jag steker de, och sen ner i en djuptallrik så kan man äta med sked, och göra nå annat samtidig ;)

Idag har varit en rätt lugn dag, jag har ridit en ny häst, som påminner väldigt mycket och Cissis Rico som jag red rätt mycket där! Sen klippte jag en häst, ben+ansikte också och den blev nästan som en  annan häst, verkligen fin blev den! Har också rensat lite bland täckerna i foderkammaren, hängt upp alla snyggt och alla täcken som är likadana tillsammans, så nu behöver man inte riva bland alla täcken för att hitta ett ;D Har longerat två hästar också, den första var väldigt lydig, både framåt och bakåt vilket var väldigt skönt när man är van att antingen springa efter själv eller som Nisse, kan inte ens gå på en volt, och vet inte hur man saktar av utan man får göra volten mindre och mindre till han förstår! Den andra var lite ynge, men också väldigt lydig och lyssnade bra!

De sista vi gjorde var att hänga upp lite tvätt, beskydd och schabrak! Sen åkte vi och handlade lite på Tempo, blev typ mackor, pytt i panna, lättdryck och nån pan pizza. Är inte alltid sugen på att laga mat på kvällen när vi är klara så då är de bra att ha nåt som är enkelt att göra! Johanna är och träffar en kompis i Lund idag, så de är bara jag Zelda och lilla Tiger som ligger i sofforna nu! Ska kika vidare på Fun whit dick and jane nu, sen sleepa!

min tiger som är kvar där hemma, kanse världens mysigaste!

12 januari

idag har vi haft en hyfsat lugn dag här, eller vi var klara i rätt bra tid i allafall :) jag ahde sovmorgon idag, eftersom jag igentligen är ledig på onsdagar men eftersom jag nyss har kommit tyckte jag det var onödigt att vara ledig idag, så jag fick sovmorgon istället! var dock vaken halv 8 ändå

idag jobbade vi alla tre, Johanna är ledig på måndagar och Zelda är ledig på tisdagar, så idag gick det lite fortare! hoppade en trevlig häst på morgonen som jag ridit några gånger innan också med hjälp av magnus, gick hyfsat efter ett par språng. känner verkligena tt jag inte har hoppat ordentligt på väldigt länge!

lindade lite ben på de hästar som hoppat och bytte lite hästar i skritten och hagarna och sådant innan lunch. vi äter ganska sen lunch. ca 13-13.30. men det tycker jag är skönt för då känns de som att vi hinner mycket mer och det blir inte så långa pass, eftersom vi fikar vid 10 också!

efter lunch red jag en ponny, som var riktigt fin idag, duktiga den! och direkt efter den hoppade jag upp på en av de största hästarna i stallet, en 13-årig valack som går 140 tror jag, riktigt trevlig men stooor!! men det gick bra det också efter ens tund! fixade ltie hökärror och vatten till alla hästarna och sen putsade vi allt vi använt idag, blir en hel del även om man tycker att det inte är så många hästar!

vid ca 18-18.30 tror jag vi var klara idag, duschade och fixade lite mat, (duktiga jag) korv och makaroner! sen har vi haft soffhäng bara! nu har vi nyss vart ner och kvällschekat hästarna och gett de sista höet för natten, tagit lite varm choklad och lär nog sova snart! idag har jag tagit lite kort som ja tänkte lägga ut om jag orkar lägga över dem på datan i morgon!



världens bästa prins, jag saknar dej!

11 januari

har gjort ungefär samma saker som igår, fodra, mocka och släppa hästar i skritten på fm och sen rida lite. red den vita ponnyn idag också, den gick helt okej :) red en av storhästarna jag red igår också och den var superfin att rida på idag, lite skillnad mot den dära olydiga nisse jag har där hemma ;D klippte också benen på en häst, friserade en annan ponny och badade och gjorde en häst fin för att åka hem till sina nya ägare i morgon! i morgons kulle det komma en ny häst också, spännande :)

nu har jag precis käkat mos och fiskpinnar och sitter här ock kikar på nån film, i morgon har jag sovmorgon men  kommer garanterat att sova snart ändå ;D

10 januari

idag har jag jobbat första dagen i stallet, vi börjar 8, fodrar, släpper ut i hagar och i skritten, mockar, fyller vatten och fodrar, sen fikar vi lite efter de, som är ungefär vid 11 tror jag :) efter det red jag en pigg ponny, de var kul :) red två hästar till sen, och den ena hoppade jag lite små hinder med.

sen är de de vanliga, fodra, byta hästar i hagar, fixa i ordning hästar och sånt! nu ska jag ta mej något att äta om jag orkar göra i ordning nåt ;)


9 januari

åkte en jäklans massa mil idag, gick bra förutom att det blev lite halt, eller så halt att alla alstbilar stog stilla för dom inte kunde åka vid nyköping, så vi fick kryssa oss mellan lastbilarna, gick bra de också :) sen stannade vi nånstans och käkade lite mat, sen stannade vi och handlade lite käk i höör innan vi kom fram.

nu på kvällen åkte vi in till byn, vad den nu heter och köpte godis och pizza, eller jag köpte sallad, så kikade vi på gossip girl, sen visade de mej lite hur de gör me hästarna på kvällen och sånt. känns bra och alla verkar snälla, av dom jag har träffat i alla fall!


lite lastbilar som sitter fast...

8 januari

Blev lite tjatad på av några stycken att fixa en blogg när jag ska åka bort ett tag. så ja, här är den.  I morgon åker jag ner till Blentarp, till stall Karupslund, ska bli sjukt kul faktiskt! Var nog inte direkt många som trodde jag skulle tordas göra det här, men nu är jag snart på väg i alla fall!

Prins nisse kommer bo kvar hemma tillsvidare, han är fortfarande till salu och mamma och Anna kommer rida han här hemma. Kommer såklart sakna han väldigt mycket men jag vet att de kommer ta hand om honom här hemma :) 

                                                     världens bästa nisse


RSS 2.0